MATTYAS

poza MATTYAS
Rol in echipa Data nasterii Facebook WWW
ATACANT 14.05.1982 vezi vezi

Biografie

Mattyas, pe numele adevarat Valentin Florea, este cantaret de muzica dance. 

Mattyas s-a nascut pe 14 mai si a studiat pianul si trompeta la liceul de muzica Dinu Lipatti, iar dupa absolvire a luat lectii de canto in particular. 

La acea vreme Mattyas l-a cunoscut pe Marius Moga cu care a colaborat la o piesa pentru un proiect dance. Dupa care a mai colaborat si cu Dave Pryce de la Deepside Deejays.

Ceva mai tarziu a inceput cariera solo cu un alt nume, avandu-l compozitor pe Adi Cristescu intr-un proiect diferit ca stil muzical.

In 2006 a cantat in deschiderea concertului Vaya con Dios de la Festivalul Callatis. Tot in 2006 a aparut cu o piesa pe o compilatie semnata EMI International alaturi de artisti faimosi precum Ricky Martin, JMP, Pachanga, etc. 

La sfarsitul anului 2009, isi schimba in intregime stilul muzical si, in vara anului 2010, a lansat piesa "Secret Love" schimbindu-i cariera si facand-l cunoscut in afara tarii.

Pornind din Grecia, Cipru si Serbia, piesa a fost un hit  la radiouri si in cluburi. 

Piesa si clipul au fost difuzate in Grecia, Cipru, Turcia, Serbia, Croatia, Slovenia, Lituania, Estonia, Bulgaria, Liban, Israel, Italia, Spania, Romania, Olanda, Belgia, Germania, Franta si multe altele.

La sfarsitul anului 2010 Mattyas a lansat cel de-al doilea single intitulat "Missing You". 

In GRECIA este iubit de public dar si de presa care l-a numit  SAKIS ROUVAS DE ROMANIA.

Ce nu a reusit in tara, reuseste pe meleaguri straine. Participa la show-ul X FACTOR din GRECIA cu piesa ' Missing You', canta si reuseste sa faca din acea seara unul din cele mai importante momente ale carierei. SAKIS ROUVAS este unul din cei mai iubiti cantatreti ai GRECIEI si a reprezentat tara la EUROVISION. MATTYAS e la inceput de drum dar reuseste sa cucereasca publicul din ESTONIA, Bulgaria, CIPRU, FRANTA, BELGIA, GERMANIA. Nu stim daca a reusit sa cante in tara in cat mai multe orase dar stim sigur de concertul lui MATTYAS din indepartata SRI LANKA.

Piesa a intrat in topurile din Germania, Franta, Grecia, Cipru, Slovenia, Rusia, India, etc.Lansarea clipului oficial al piesei a propulsat-o in fruntea clasamentului Nielsen Music Control in multe tari.

În vara anului 2011 a lăsat single-ul ' Mi Amor' și multe altele precum "Remember", "Summer Rain", "Ia-o Încet", "So Criminal", "Heart Away".

Din anul 2016 s-a alaturat Nationalei Artistilor Fotbalisti din Romania , participand la diverse evenimente, concerte si la editia Art Fottball din 2017


Realizari

Galerie video jucatorGalerie foto jucator
Poza 1 din 5 | MATTYASPoza 2 din 5 | MATTYASPoza 3 din 5 | MATTYASPoza 4 din 5 | MATTYASPoza 5 din 5 | MATTYAS